De modelwoning

Plattegrond

Omschrijving

De opdrachtgevers van de modelwoning zijn een ouder echtpaar waarvan de kinderen de deur uit zijn en inmiddels hun eigen gezinnen hebben gesticht. Zij hadden de wens om nog 1 keer zelf hun droomhuis te bouwen. Het ontwerp van de patiobungalow is geïnspireerd op Ocean drive Nº 1 en vormt de start van de Ocean drive serie.

De opdracht was simpel, ontwerp een gelijkvloerse woning die royaal, licht, gelijkvloers, drempelloos en voorzien van lange zicht lijnen zodat veel contact met de patiotuin, en in het verlengde daarvan de omgeving, is gewaarborgd. Door aan deze voorwaarden te voldoen is de woning geschikt voor langdurige zelfstandige bewoning waardoor, en indien nodig, ook zorg aan huis geleverd kan worden.

Ook moest de woning geschikt zijn om de kleinkinderen, in de leeftijdcategorie van 0 tot 2 te passen. Hieraan is tegemoet gekomen door de belangrijkste verblijfsruimten als eet-, woonkamer en keuken aan weerszijden van de ‘gang’ te leggen. Hierdoor is deze, doorgaans verloren, ruimte op genomen in de ruimten. Het echtpaar noemt het gekscherend ook wel de ‘ landingsbaan’. De kleinkinderen, op hun beurt, maken hier tijdens het spelen dankbaar gebruikt van. Wilt u ook zo wonen? In Zeewolde zijn op dit moment 2 kavels per direct beschikbaar. Klik hier om de locatie te zien.

Prijsindicatie: op aanvraag
Ontwerpteam: Alexander Tepper & Maron Vondeling
Oppervlakte: 140 m2
Inhoud: 364 m3
Woonlagen: 1
Slaapkamers: 2 (of 3)
Badkamers: 1

* De prijs zal per locatie verschillen. Dit komt o.a. door verschillen in grondprijs, aantal woningen, woonwensen, afwerkingsniveau, leges, etc. * Aan de prijsindicatie kunnen geen rechten ontleend worden.Gebruikskwaliteit

De woningen hebben een functionele en gebruiksvriendelijk plattegrond.

Milieu

De woningen voldoen aan de kwaliteitseisen volgens het bouwbesluit 2020 en zijn daarmee BENG.

Proceskwaliteiten

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp inclusief het regelen van de vergunningen. Daarnaast kunnen wij inzicht geven in de kosten en onderhoudsbehoefte van de woningen. We werken met een vast team van adviseurs en zoeken per project naar de beste financieringsvorm.

Gezondheid en comfort

De woningen zijn comfortabel door een uitgekiend energieconcept waarbij een integrale afstemming heeft plaats gevonden tussen de bouwkundige schil en de installaties voor ventileren, verwarmen en (passief) koelen.

Technische & Esthetisch

Er bestaat keuzevrijheid in de indeling van de plattegrond van de eerste verdieping. Afhankelijk van de locatie en daaruit voortvloeiende voorwaarden kan invloed hebben op de architectuur.