Still life N°5

Plattegrond

Omschrijving

365 dagen in het jaar wonen met de seizoenen. Voor ieder moment van de dag is er een ideaal ‘plekje’ gecreëerd. Ontbijten in de ochtend- of juist avondzon. Alle ruimten op de beganegrond (70 cm boven maaiveld) zijn met elkaar verbonden via lange zichtlijnen die eindigen in de tuin. Zo beleefd u ten alle tijde uw tuin. Opgesloten tussen de woning en de garage ligt een groot leefterras die idealiter georiënteerd is op het zuid, zuidwesten of westen. Op deze wijze kunt na afloop van de werkdag thuiskomen en van de zon genieten tot het laatste streepje zonlicht aan de horizon is verdwenen. Zodra het donker is geworden ontsteekt u de buitenhaard en geniet u na met een wijntje. Het programma voor de kelder en verdieping zijn uitwisselbaar. Na gelang uw behoefte deelt u de ruimten verder in. U bepaalt waar u slaapt, tv kijkt, studeert en de was doet. De garage kan ook dienst doen als kantoor, praktijkruimte of mantelzorgeenheid. Ideaal voor een stukje privacy maar door het delen van het leefterras toch verbonden aan het leven dat zich afspeelt in de woning. Ook hier wordt ‘binnen’ met ‘buiten’ verweven.

De architectuur is geïnspireerd door steigers die boven het water lijken te zweven. Dit schept tevens de mogelijkheid om de kelder van voldoende daglicht te voorzien. Hiermee ontstaat dus de uitwisselbaarheid van het programma wat hierboven staat beschreven. Vanuit de beganegrond wordt trapsgewijs van plateau naar plateau afgedaald tot men het de tuin heeft bereikt. Daarnaast wordt op de verdieping de mogelijkheid geboden om een daktuin te maken. Hierdoor hebben alle verblijfsruimten een directe relatie met de tuin.

Prijsindicatie: ntb
Architect: Alexander Tepper
Oppervlakte: 307 m2
Inhoud: 799 m3
Woonlagen: 3 (of 2)
Slaapkamers: 3 (of meer)
Badkamers:
2 (of meer)

* De prijs zal per locatie verschillen. Dit komt o.a. door verschillen in grondprijs, aantal woningen, woonwensen, afwerkingsniveau, leges, etc. * Aan de prijsindicatie kunnen geen rechten ontleend worden.Gebruikskwaliteit

De woningen hebben een functionele en gebruiksvriendelijk plattegrond.

Milieu

De woningen voldoen aan de kwaliteitseisen volgens het bouwbesluit 2020 en zijn daarmee BENG.

Proceskwaliteiten

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp inclusief het regelen van de vergunningen. Daarnaast kunnen wij inzicht geven in de kosten en onderhoudsbehoefte van de woningen. We werken met een vast team van adviseurs en zoeken per project naar de beste financieringsvorm.

Gezondheid en comfort

De woningen zijn comfortabel door een uitgekiend energieconcept waarbij een integrale afstemming heeft plaats gevonden tussen de bouwkundige schil en de installaties voor ventileren, verwarmen en (passief) koelen.

Technische & Esthetisch

Er bestaat keuzevrijheid in de indeling van de plattegrond van de eerste verdieping. Afhankelijk van de locatie en daaruit voortvloeiende voorwaarden kan invloed hebben op de architectuur.